"בית גבוה לצדק"/ יואב זייתון, "ידיעות תל-אביב"
מגדל ליבר, שעתיד לקום סמוך למגדל נוה צדק, ממשיך לעורר סערה. הועדה המחוזית: היזם יחליט כמה שטח יוקצה למסחר וכמה למגורים. העירייה: נערער לועדה הארצית. "יש בכך כדי לאותת לועדה המחוזית פעם נוספת כי היא לא יכולה לקחת תוכניות מהותיות ולהחליט לגביהן החלטות שסותרות את החלטות הועדה המקומית", אומרת סגנית ראש העירייה וחברת הועדה המקומית מיטל להבי. לקריאת הכתבה המלאה לחצו על הכותרת.
"הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בת"א הגישה ערר בעניין מתחם ליבר"/ אורית בר-גיל, "גלובס"
"לדברי חברת הוועדה המקומית, מיטל להבי, "החלטת הוועדה המקומית ניתנה בעקבות שמיעת התנגדויות ותוך מענה להן. נוסף לכך, המגדל המתוכנן נמצא באזור המע"ר, והחלטת המקומית לאשר בעיקר תעסוקה במגדל מותאמת למדיניות באזור". מגדל ליבר מתוכנן סמוך למגדל נוה-צדק, בין שכונות נוה-צדק ופלונטין, באוזא המכונה "מתחם המסילה". לקריאת הכתבה המלאה לחצו על הכותרת.
אתר השכונה למען שימור אופיה וייחודה של נווה צדק. עיריית תל אביב מקדמת תכניות שונות המאיימות לסגור את השכונה ולהקיפה באוטוסטרדות ומגדלים גבוהים, לנתק השכונה מהים בכבישים עורקיים תוך פינוי תושבים מבתיהם ובידוד השכונה מסביבתה ההיסטורית. תושבי השכונה התארגנו במסגרת ועד הפעולה ודורשים מהעירייה לעצור תוכניות פיתוח ולקיים הליך של שיתוף תושבים בהמשך התכנון תוך יצירת תכנית אב ותכנון כולל למרחב השכונה.
"הוועדה לתכנון ולבנייה אישרה מסמך שיקדם את הקמת המגדלים ■ ועד תושבי נווה צדק: "מדובר בתכנון אומלל" ■ המגדלים הנוספים שאמורים לקום הם מגדל ליבר; מגדל ניבה; מגדל האטד; מתחם לפיד עם שני מגדלים; ומתחם אליפלט הכולל גם שני מגדלים". בדיון על התוכניות הצביעה מיטל להבי כנגד אישור התוכניות והסבירה מדוע לא נכון לאשר את פריסת המגדלים ללא מענה הולם לצרכי תחבורה, שטחים פתוחים ומוסדות ציבור. לקריאת הכתבה המלאה לחצו על הכותרת.
מצגת שהכינו פעילי נוה צדק בה מוצגים הטיעונים העיקריים של תושבי נוה צדק נגד כביש המסילה.
עד הפעולה של תושבי נווה צדק קם לצורך שמירה על אופיה של השכונה כפנינה ייחודית בתל אביב. בימים אילו מקדמת עיריית תל אביב שורה של תוכניות המאיימות להקיף את השכונה באוטוסטרדות ומגדלים גבוהים, לנתק השכונה מהים בכבישים עורקיים תוך פינוי תושבים מבתיהם ולבודד השכונה מסביבתה ההסטורית. ועד הפעולה שם לו למטרה ליצור מנגנון של שיתוף תושבים בתכניות הפיתוח המקודמות בשכונה. הועד דורש לעצור את תכניות הפיתוח המקודמות כיום כל עוד לא בוצע הליך מסודר של שיתוף תושבים. מצורף נייר עמדה שהוכן על-ידי ועד הפעולה של תושבי נווה צדק בנושא מחסור חמור במוסדות חינוך בשכונה לאור תוכניות הבנייה של האזור. נייר העמדה הוגש למהנדס העיר בינואר 2007. מצורף לינק למצגת שהכין הוועד בנושא עתיד שכונת נווה צדק. תאריך המצגת 15.5.07.
הישג חשוב לוועד הפעולה של שכונת נווה צדק במאבק כנגד המשך בניית מגדלים סביב השכונה
עדכון מאתר ועד הפעולה של תושבי נווה צדק, יולי 2008.
הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה הקפיאה תוכנית למגדל של 30 קומות שיזמה חברת ניבה/ אורית בר גיל
ההנימוק היה כי טרם הוצגה תוכנית כוללת כפי שנדרש החלטת הוועדה למעשה הופכת את בקשת הוועדה המחוזית להצגת תוכנית כוללת למתחם לדרישה מיטל להבי (מרצ), ממתנגדי התוכנית: "הגיע הזמן שתוצג תמונת קו רקיע של תל אביב". ועדת המשנה להתנגדויות של הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בתל אביב הקפיאה היום תוכנית למגדל של 30 קומות שיזמה חברת ניבה בדרום תל אביב. מדובר בתוכנית שנדונה לראשונה בשנת 2002 ובינואר 2007 נדונה בוועדה המחוזית שביקשה כי הוועדה המקומית תציג לה תוכנית כוללת למתחם המסילה, בו מתוכנן מגדל ניבה, כולל מיקומם של כל המגדלים המתוכננים, מבני ציבור ושטחים ציבור פתוחים. לדברי להבי, "אנו מעוניינים לראות את המתחם בצורה כוללת ושהוא יוכתב על ידי מדיניות ולא על ידי כוחות השוק בלבד". היא ציינה כי בהחלטה העבירה הוועדה מסר לפיו היא אינה מעוניינת עוד במגדלים המתוכננים באופן נקודתי, וכי הגיע הזמן שתוצג תמונת קו רקיע של תל אביב. הכתבה התפרסמה בעיתון גלובס 9.7.08
עיריית תל אביב הקפיאה תוכניות לבניית מגדל מגורים בן 30 קומות באיזור נווה צדק/ גיא ליברמן
האם יזמי הנדל"ן בתל אביב צריכים לחשוש? ועדת המשנה המקומית לתכנון ובנייה החליטה בישיבתה היום להקפיא את התוכניות לבניית מגדל בן 30 קומות בדרום תל אביב. המגדל, אותו מבקשת להקים חברת ניבה, הוא חלק משרשרת של מגדלים הצפויים להיבנות באיזור שכונת נווה צדק. לתוכנית מתנגדים ועדי הפעולה של תושבי האיזור. מדובר בשטח הנמצא בבעלות חברת ניבה מזה שנים רבות. מאז שנת 2002 מנסה החברה לקדם תוכנית בנייה למגדל מגורים בן 30 קומות במקום, כאשר חלק מהקומות הראשונות במגדל ישמשו כקומות מסחריות. בשנים שעברו מאז 2002, קבעו מוסדות התכנון כי הבנייה על המגרש תתבצע בהיקף של 400 אחוז וכן תתאפשר בנייה של שטחי שירות מתחת לפני האדמה בהיקף של 500 אחוז. בשנת 2007 דנה הוועדה המחוזית בתוכנית המוצעת לבניית המגדל וקבעה כי אישורה יתבצע בכפוף לתוכנית כוללת של כל האיזור. יחד עם זאת, לא קבעה הוועדה כי קיומה של תוכנית בנייה כוללת לאיזור הינה תנאי מקדים לאישור פרטני של כל תוכנית לבניית מגדל. "מה שלמעשה קבעה הוועדה היום הוא שקיומה של תוכנית כוללת יהיה תנאי לאישור של כל תוכנית פרטנית באיזור זה", אמרה חברת המועצה מיטל להבי, שלקחה חלק בדיון שהתקיים היום בוועדה והצביעה עבור הקפאת תוכנית הבנייה למגדל. הכתבה התפרסמה בדה מרקר 9.7.08
בלב נוה צדק, השכונה הראשונה של תל אביב, צמח מגדל ענק ושומם למדי, שמתנכר לנוף ולסביבה. השכנים טוענים שהמפלצת הכעורה ממררת את חייהם ועוכרת את שלוותם, אבל היזם מרוצה. אחרי הכל, מי כמוהו עוסק בשיקום שכונות ובאינטגרציה חברתית? כתבתו של קובי בן שמחון, מוסף הארץ, 30.5.08.
בחינת מצב מוסדות הציבור בנווה צדק סוכמה בדוח שהוכן על ידי תושב השכונה מתכנן הערים מר גדעון לרמן. מהדוח עולה כי בשכונה חסרים באופן קריטי מוסדות חינוך ובעיקר בתי ספר וגני ילדים.
ניצחון לתושבים במאבק נגד במגדל בנווה צדק/ ליטל גרוסמן
הכתבה התפרסמה בעיתון העיר.