תל אביב ידועה כעיר שהיא מגדלור של ערכי חופש, פלורליזם וסובלנות. ככזו יש לה אחריות לא רק להפיץ את האור בקרב תושביה, אלא גם להוות סמן דרך מרכזי לשינויים שנדרשים בחברה הישראלית כולה.
לאורך כל שנותיה, היתה סיעת מרצ – תל אביב יפו בראשותי בעלת הוותק הרב ביותר במאבק למען אוכלוסיות מוחלשות ומודרות, ואנו חתומים על הישגים מהותיים וחסרי תקדים למען הקהילות השונות ובהן הקהילה הגאה, נשים, ערבים, פליטים, בעלי מוגבלויות, ובעיקר למען ישראל צודקת ושוויונית הרבה יותר.
- הקמת בית דרור והמרכז הגאה, שבקרוב ייבנה מחדש כמתחם שיכלול 5 קומות ובהן אולם, חדרי סטודיו וכיתות לימוד, משחקייה לגיל הרך, מועדון לגיל הזהב, מסעדה, חדרי מטפלים ועוד. את הפרויקט מוביל חבר סיעתי, איתי פנקס- ארד.
- הגדלה משמעותית של תקציבי התמיכות לארגוני הקהילה הגאה והגדלת התמיכה באירועים ובפסטיבלי תרבות העוסקים בקהילה.
- קידום אוכלוסיות מוחלשות בקהילה הגאה – טרנסים, נשים, הגיל השלישי ונוער והתמודדות עם היבטי הבדידות בקהילה ובחברה.
- הובלת המאבק נגד סחר בנשים בתל אביב יפו לרבות הפעלת בתי בושת ומועדוני חשפנות והפצת כרטיסי ביקור לשירותי מין.
- הקמת ועדת היגוי עירונית שעסקה בקידום נשים בתפקידים בכירים בעירייה והבטחת ייצוגן בגופים עירוניים וגופי שיפוט.
- הגדלת תקציבי התרבות למגזר הערבי והנצחת שמות של אישים ודמויות ערביות ברחובות ובכיכרות יפו, יוזמה אותה הוביל חבר הסיעה אחמד משהראווי.
- אפליה מתקנת בגיוס עובדים מהמגזר הערבי לעיריית תל-אביב-יפו והקמת ועדת היגוי עירונית לטיפול בסוגייה, פרויקט אותו הוביל חבר הסיעה אחמד משהראוי.
- סיוע בהקמת בתי כנסת לקהילות השונות ובהן בית הכנסת הקונסרבטיבי "בית שכטר" בנווה צדק; "בית דניאל" של הזרם הרפורמי ביפו ובית כנסת של יוצאי עיראק בנווה שרת.
- חידוש מפגשי התרבות "עונג שבת", שהיו נהוגים עוד בימיו של חיים נחמן ביאליק. את היוזמה קידם חבר הסיעה מיקי גיצין.
- הובלת פרוייקט "קהילה בונה ונבנית" לשיקום קהילתי של מחוסרי דיור.
- הסדרת מערך החינוך והטיפול בילדי המהגרים, בשיתוף סרה"ע לשעבר מהרטה רון –ברוך ויצירת סטנדרט חדש של מסגרות טיפול, המבטיח – בטיחות, בטחון, תזונה משופרת והזדמנות משמעותית לצמיחה והתפתחות לכל ילד.
- הסדרת לימודי תאוריה לחסרי מעמד, באופן שיאפשר להם לרכוב על כלים חשמליים ובהמשך גם להוציא רישיון נהיגה ולזכות בהנחות ב"רב קו".